Poradna Yamaha NS-777

Autor: | Vloženo: 11.10.2009 000 22:01 | Témata: Poradna Yamaha NS-777

Yamaha-ns777

chcel bi som sa opitat ze aky zosilovac bi bol lepsi pre moje 777micki onkyo-tx707e alebo yamaha-ax497 alebo este jeden yamaha-rx797.vopred vam dakujem za odpoved.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    12. října 2009

    Zdravím Vás z Jablonce n.N.
    Ačkoliv to zní paradoxně, tak ani jedna z Yamah není tak dobrá jako téměř všechny 6ti OHMové Onkya. A to i přestože je zrovna YAMAHA průkopníkem domácího kina a většiny zvukových norem i formátů.
    ONKYO má navíc 6 x 20.000 pikofaradů kondenzátory. Já osobně jsem si nakonec koupil ONKYO a to jak první (před 9ti lety) tak i ten druhý před 3mi lety. Oba doposud fungují bez jakýchkoli potíží a reklamací. Zvuk STEREO se nedá s Yamahou srovnávat. Tam mají Onkya vždy navrch. Jste-li hudební fanda a pochutnáte-li si na zvuku akustických nástrojů, pak asi jinou volbou dojdete zklamání....tedy pokud nekoupíte např. THETA, CLEARAUDIO nebo MARK LEVINSON či dokonce Mc´INTOSH apodobné hi-fi hračky v řádech statisíců.
    Pokud ovšem preferujete domácí kino jako takové, pak je to úplně jedno. Dokonce pokud vlastníte BLUERAY player vyšší třídy asi bude nepatrně lepší Yamaha, ale to poznáte až s netopýřím uchem profesionálního zvukaře nebo věhlasného sólisty některé ze světových státních oper.
    Ono také záleží na tom, co k tomu budete chtít připojit (pro STEREO režim). Máte-li třeba technics za 4.000,- pak je veškerá Vaše snaha o dokonalost úplně zcestná. To samé platí o kabelech. Pokud žijete v domnění, že reklamní (přibalené) tkaničky za 2-3 stovečky, přenesou to co na svých CD discích máte, pak jste hluboce pomýlen. U takové sestavy (myslím AV receiver + repro) musíte poněkud více proinvestovat a nebojím se naťuknou částku převyšující 5.000,- korun a to jak Českých tak Slovenských.
    Ovšem stále tuto zprávu berte asi tak s tím, že yamahu jsem vlastnil jen jednu a 2 loňské modely jsem pouze 3 měsíce testoval. Proto má zkušenost vyplývá spíše z dlouhodobého poslechu a takzvaného "naposlouchání".

    S pozdravem, Vladimír Mosiurczák.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      17. října 2009 - Anonymní uživatel

      zdravim vas ja uz onkio mam tx7730 to je starsi model sem snim spokojen hra uzasne ale pokazil som potenciometer (VOLUME. A CHTEL SEM PORADIT KTERI BI BIL LEPSI JA TO CHCI PRO STEREO ZVUK ABI SME BILI V OBRAZE TAK ZE ZIKATE ZE ONKIO JE LEPSI MNE NEJDE O VIDRZ ALE O KVALITU ZVUKU.VI ZIKATE ZE TECHNICS JE NEJLEPSI PRO STEREO Z TICH ZNACEK A UZ SEM SI JEDEN VIHLEDNOUL NA INTAKU ZA 4000KC.TAKZE MAM SE ROZHODNOUT PRO TECHNICS? david z popradu


    • Anonymní uživatel

      18. října 2009 - Anonymní uživatel

      Onkyo je jednoznačně volbou vhodnou pro zvukovou STEREO kvalitu i výdrž. Zde chybu rozhodně udělat nemůžete. S tím playerem je to ale poněkud omyl. Já nepsal, že TECHNICS je nejlepší. Právě naopak, já mám 2 modely SL-PG 490 a SL-PG 590. že by hrály vyloženě špatně to ne, ale chybí jim prostorovost a objem výsledného poslechu.
      Výrazný skok jsem zaznamenal až s playerem SONY CDP-XB930 ze série QS. Vybavení je také lepší nežli u TECHNICS.
      Zvukově je ovšem úplně někde jinde. Například prostor je přesný dané nahrávce. Mám tím na mysli výrazné rozdíly mezi nahrávací místností 6x8m a nebo sálem s pódiem 25 x 40 m a tak. Basy nemají tendenci doznívat a vokály jsou transparentně čitelné. Hraniční poslechová pásma nemají tendence se směšovat. Všechno je takové uspořádané a máte pocit, že jste součástí poslouchaného hudebního tělesa. O všechny tyto požitky ale s TECHNICS příjdete.
      Mrkněte na
      http://www.hifibazar.cz/
      http://www.elektrospalicek.cz...
      a nebo na
      https://cd-prehravac.heureka.cz...
      Zaměřte se spíše v těchto kategoriích. Pokud Vám opravdu záleží na kvalitním a poctivém poslechu STEREO, uřčitě byste neměl vyhledávat cenovou hladinu pod 6.000,-Kč. Mohu-li doporučit, zaměřte se na stroje značek:
      DENON. MARANTZ, NAIM AUDIO, NAD, ONKYO, HARMAN KARDON


    • Anonymní uživatel

      15. února 2010 - Anonymní uživatel

      zdravim. dakujem za vasu odpoved.rozhodol som sa pre onkyo zatial mam este ten stari zosik.ale mrkol som sa do hifi bazar a je tam jeden av receiver onkio tx-ds989 vlajkova lod
      sta viac nez 100tisic a teraz je za babicku.takze sa chcem opitat ci je vibory?ci ho mozem pouzit ako stereo zosik a ci je tam mozne zapojit 2pari bedni lebo som si dokupil jamo s608ki.lebo ja som tam nevidel zapojenie a+b. A ked neni dobri tak mi poradte konkretny model zosika pre uzastne stereo vopred vamdakujem vam za odpoved david z popradu


    • Anonymní uživatel

      15. února 2010 - Anonymní uživatel

      Já myslím, že pokud Vám padla do oka ta "Devítistovka" od ONKYO, není již dál co řešit. Mohu Vám jen tiše závidět a přát mnoho slastných audiofilských hodin........ Ovladači zdar !!!


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.